Nyheder

16. november 2016

Peter Sommerlade flyver 1.000 km

ØSFs 1.000 km klub har fået et nyt medlem. Indtil nu gik Steen Elmgaard og kedede sig som ene medlem, men nu har han fået selskab af Peter Sommerlade. Peter deler sin EB29 med Jan W. Andersen, og de har fået fragtet flyet til Australien for at Jan kan flyve VM i den. Men også for at Peter kan få fløjet noget.

Og det må man sige han har gjort. Flyvningen er tilgængelig på OLC


Peter Sommerlade foran New A, en EB29


15. november 2016

Medlemsmøde og lodtrækning 17/11 kl. 19

HUSK medlemsmøde torsdag den 17. november 2016 kl. 19 i klubhuset på Kongsted Flyveplads.

HUSK lodtrækning om fly til konkurrencer i 2017 umiddelbart efter medlemsmødet.


07. november 2016

Sæson 2016 er slut

Lørdag den 5. november mødtes klubens medlemmer til nedpakning af klubben. Vi er nu gået i vinterhi, hvor vi i de opvarmede huler kan pusle om alt vores materiel i fred og ro. Den populære Duo Discus skal have sin propel til regelmæssig service hos producenten, Schempp-Hirth i Tyskland, og vores øvrige fly skal også gennemgås minutiøst, så de kan få genudstedt deres luftdygtighedscertifikater inden sæsonstart.

Dagen blev afsluttet med en vellykket pokal- og væddemålsfest. At dømme efter antallet af flasker, som kunne slukke festdeltagernes tørst, var der mange væddemål fra sidste år som blev tabt.Her ses en time-lapse fra kl. 09.12 til 15.00 set fra klubhuset.

25. juli 2016

Hilsen fra sommerlejren

Vi har haft fint flyvevejr til og med tirsdag. De første tre dage var basen i 750 meter ved vestkysten stigende til 11-1200 meter omkring Arnborg og længere østpå. Imidlertid har der været mange regnbyger, som det er lykkedes at flyve udenom. En enkelt gang måtte skoleflyene dog søge ned på Arnborg pga en meget stor byge. Tirsdag var der 1.400 meter til basen.

Alle har fløjet gode ture hver dag.

Onsdag regnede det stort set hele dagen. Her fik Henning A. flyttet kontakten til den nye varmebeholder ned under vasken, så der ikke længere skal tændes og slukkes for den på en stikkontakt.

Henning A. og Martin fik samlet det indkøbte tømmer til en stor flot bænk, hvor der kan sidde rigtig mange ØSFere og hygge på terrassen. De har også fået havedøren til at fungere bedre.

Tirsdag aften knækkede gearstangen på spillet, dvs. den gearstang der skal skifte gear på Opel Blitzen, så den selv kan køre til og fra banen. Bo R., Michael og Jørgen fik lortet skilt ad og næste morgen fik Jørgen det svejset sammen igen ved at låne et svejseanlæg hos mekanikeren i Arnborg.

Og det skal retfærdigvis tilføjes, at spillet har kørt upåklageligt. Vi har også fundet teknikken der skal bruges til at starte de tosædede: Et langt tilløb så spillet kan skifte op i højt gear, og så fuld gas.

Vi har også haft fornøjelsen af at prøve det nyindkøbte spil. Henrik Gormsen også kaldet Gumme, gik og arbejdede på spillet hele weekenden. Og han kørte nogle starter med Duoen, 21'eren og Astiren.

Da vi kørte fra Kongsted fik vi overtalt lyset på Astir vognen til at lyse. Derfor benyttede Henning P. og Ulrik F. onsdagens regnvejr til at skifte det elektriske på vognen: nye baglygter, nyt kabel og nyt 7 polet stik.

Der er lovet regnvejr i dag og lidt mindre på fredag. Vi fik fløjet imellem bygerne, og Marcus kunne i godt en time flyve zig-zag mellem bygerne, som afleverede store mængder vand på Arnborg. Men bygerne blev større og større, så til sidst måtte han give fortabt og landede på Arnborg.

Vi er blevet enormt skrappe til at tørre vand af flyverne.


Her er alle deltagerne: Henning Andersen, Henning Pedersen, Ulrik Friis, Adomas Mazeikis, Gert Drexel, Marcus Drexel, Jørgen Hansen, Michael Kærager, Bo René Lauge Nielsen, Sanne Lauge Nielsen, drengene Nugga og Lars og deres far Martin Kleist

Her kommer vi hjem til Kongsted med alle fly. Fra første bil ankommer til alle fly er samlet, tapet, synet og sat i hangar gik 2:24 timer

25. juli 2016

ØSFere deltager i Sun-Air Cup og Junior DM

For tiden afholdes årets anden store svæveflyvekonkurrence, Junior DM og Sun-Air Cup (SAC), på Svæveflyvecenter Arnborg. ØSF har ikke mindre end 7 fly og 9 piloter med, og de klarer sig alle rigtig godt. ØSF stiller med 15% af alle flyene, det må man da sige er en markering.

Der er afviklet 3 konkurrencedage og for tiden ligger Peter Sommerlade i A nr. 1 i Old- Boys og Åben klasserne. Eilert og Weidinger ligger nr. 4 i SAC klassen, nr. 3 i to-sædet cup og nr. 11 i Åben klasse.


I Junior DM deltager Martin Andersen i L7. Første konkurrencedag landede han ude og tabte rigtig mange points til dem som fuldførte. Han tog revanche på anden konkurrencedag, hvor han tog en dagssejr, men desværre var denne dagssejr kun 500 points værd. Tredje dag blev han nr. 3 og er nu samlet på en 6. plads.

SAC flyves i 4 klasser:


Peter Sommerlade flyver i sin EB 29 og har kurs mod den øverste podieplads i Åben klasse og Old-Boys klassen

Claus Elmeros flyver i sin spritnye ASH 31 Mi/21 meter, og han kommer godt ud af det med flyveren, da han har pæne placeringer

Klaus Vang er fast deltager i alle større konkurrencer. Han er en meget erfaren pilot og kan på gode dage flyve fra hvem-som-helst

Susanne Weidinger deltager i en større konkurrence for første gang, hvor hun flyver sammen med Ulrik Eilert. Ulrik ville ikke med på billedet.

Klaus Juhl har netop hentet sin nye Arcus M hjem fra Italien, hvor den stod og kedede sig. De italienske ejere kunne ikke rigtig blive enige, så Klaus hjalp dem af flyveren. Han har Søren Sarup med.

Filip flyver igen i år i 2B, en utrolig dejlig flyver. Han skal jo forsvare sine sejre fra sidste år, men er endnu ikke nået op i top tre.

Er du forvirret over klasserne og hvorfor hvem stiller op i hvad, så læs her.

Er du interesseret i at følge med i resultaterne, så klik her.


5. juni 2016

Michael Kærager fløj solo

Michael fløj solo i dag. En soloflyvning vil altid stå som en af de største oplevelser man kan få som svæveflyver, og den fik Michael i dag. Stort tillykke.

En stolt Michael med den obligatoriske lykønskningsbuket af markens blomster, som er samlet sammen af alle klubkammeraterne. Han flankeres af sine instruktører Bo René Nielsen (tv) og Jens Børsting, som ikke var i tvivl om at det var på tide at få sendt Micahel solo.


26. maj 2016

Marcus Drexel gik solo og Peer Fribo blev S-pilot

Søndag den 22. maj fløj Marcus solo. Nu er han endelig fyldt 15 år, så nu må han godt. For et år siden, da Marcus netop var fyldt 14 deltog han i ØSFs introdag, og han var ikke i tvivl om, at han skulle være svæveflyvepilot. Og det blev han. I det forløbne år har han fløjet rigtig meget, så han har samlet en bunke flyveerfaring. Tillykke til Marcus.


Marcus modtager en buket af markens blomster af instruktør Søren Sarup

Instruktørerne Jan Hebnes (tv) og Søren Sarup flankerer en glad solopilot Marcus

Mandag den 23. maj var sat af til skoleflyvning, og sidst på dagen aflagde Peer Fribo den praktiske prøve til S-certifikatet. Tillykke til Peer.


Peer dybt koncentreret inden sin certifikatprøve

S-kontrollant Niels Holck ved siden af dagens S-pilot som landede til T'et

15. maj 2016

Kom til Introdag i Danmarks nok bedste flyveklub!

Søndag den 29. maj. kl. 13:00 holder Øst-Sjællands Flyveklub (ØSF) introdag for interesserede - og måske kommende medlemmer.

Et dedikeret team af klubbens medlemmer vil byde velkommen og vise dig, hvad en af landets største og bedste svæveflyveklubber har at byde på.

Udover at give dig en god introduktion til tilværelsen som svæveflyver, vil der være mulighed for at besøge hangaren og se de fly, som ikke er på vingerne.

Du vil endvidere (hvis vejret er til det) få mulighed for at købe en prøvetur med en erfaren instruktør på bagsædet. Blandt de fremmødte vil vi trække lod om 2 prøvemedlemsskaber, som inkluderer 5 flyvninger inden for de efterfølgende 3 måneder. Vi byder naturligvis på en kop kaffe/te og en småkage.

Vi har stadig få pladser tilbage på vores aspiranthold, så du kan allerede i år kan blive en del af ØSF's medlemsskare. Du kan alternativt vælge at blive skrevet op på vores venteliste.

Erfaringen viser, at man som aspirant kan accelerere indlæringen ved at træne intensivt. I svæveflyvning betyder det, at jo hyppigere man flyver, jo hurtigere er man klar til at komme på vingerne helt alene. Derfor har vi i ØSF fokus på effektiv skoling for de kommende pilotaspiranter i klubben. Hvis du vil lære at flyve, skal du derfor være forberedt på, at vi forventer du også selv gør en aktiv indsats for at lære mest muligt, hurtigst muligt!

Vi glæder os til at se dig i vores flyveklub søndag den 29. maj kl. 13:00.


5. maj 2016

ØSF piloter deltager i danmarksmesterskaberne

I dag startede de danske mesterskaber i svæveflyvning på Svæveflyvecenter Arnborg. Konkurrencen afvikles i perioden 5. maj - 15. maj, og Øst-Sjællands Flyveklub er som altid stærkt repræsenteret. ØSF har meget at leve op til, da Steen Elmgaard sidste år vandt DM i 18-meter klassen, og han har naturligvis mod på mere succes. Steen har dog skiftet klasse i år, men dermed er der mulighed for at understrege evnerne ved at snuppe et mesterskab i en anden klasse i 2016.

Her er ØSF piloterne:

Følg piloterne til DM her via den officielle hjemmeside eller via Facebook.


Steen Elmgaard fra ØSF blev sidste år danmarksmester i 18 meter klassen

30. april 2016

En insisterende udelanding

Inden en pilotaspirant kan gå op til den afsluttende prøve til svæveflyvecertifikatet, skal han have gennemført en udelanding, altså en landing udenfor hjemmeflyvepladsen. Hensigten er at give ham erfaring og færdighed i at udvælge en egnet mark, som han kan lande på.

Man kan godt skyde genvej og fx lande hos en af vores naboklubber, men sådan ville Peer Fribo det ikke. Han insisterede på, at det blev en autentisk udelanding på bondemandens mark.

ØSF's instruktør, Bo René Nielsen, hoppede op i bagsædet på R2 (en ASK 21) og gennemførte så uddannelsesnorm B-6 med Peer, hvor manglen på termik betød, at R2 med de to piloter ombord blev slæbt afsted af Søren Sarup i ØSF's slæbefly, Rotax Falken, til et sted nord for Haslev, hvor de så fra 600 meters højde kunne afsøge området for en god landingsplads. Og den fandt de. Langs Eskildstrupvej var der en fin græsmark, som Peer så gennemførte en fin landing på.

I forvejen var hjemhentningsholdet bestående af Tina Stampe, Morgen Iversen og Ulrik Friis kørt afsted mod Haslev, så det tog kun få minutter fra landingsmeldingen var givet til vi kunne gå i gang med at skille R2 ad og pakke den ned i transportvognen.


Udelanding på bondemandens bløde græsmark

Når man i en almindelig bil beregnet til at køre på asfalteret vej skal køre ud på en græsmark er der altid et moment af usikkerhed om man nu kører fast. Spændes en transportvogn efter denne bil og hvis der læsses en ASK 21 på 400 kg ind i denne vogn, så bliver det endnu mere spændende. Det lykkedes. Men uden traction control var vi ikke kommet ud af marken ved egen hjælp.

Det skal lige tilføjes, at det var en meget tilfreds og glad Peer Fribo vi havde med hjem i bilen.


25. april 2016

Sjællandsmesterskaberne Del 1

I weekenden blev første afdeling af sjællandsmesterskaberne afviklet fra Nordsjællands svæveflyveklub i Gørløse.

Klubben deltager med Ulrik Eilert i X4 og Jan Hebnes i 2B.

Grundet flyvepladsens nordlige pladsering på sjælland, vindretningen og den meget kolde polar luft lykkedes det at få 3 gyldige konkurrence dage.

Ulrik Eilert, som vandt konkurrence i åben klasse sidste år, står stærk med 2 dagssejr ud af 3 dage og fører konkurrence i åbenklasse. Særligt den sidste dag førte til noget særlig flyvning hvor der blev fløjet til Helsingør, langs den nordlige kystlinje på sjælland og enkelte kom et godt stykke ud i Sejerø bugten før de vendte hjem igen.

Resultater
http://www.soaringspot.com/en_gb/sjaellandsmesterskaber-gorlose-flyveplads-2016/results/aben-klasse

Du kan se flyvningerne for 2B på:
22/04 https://skylines.aero/flights/60299/#tab-wingmen
23/04 https://skylines.aero/flights/60301/#tab-wingmen
24/04 https://skylines.aero/flights/60302/#tab-wingmen
ved at vælge X4 som "wingman" kan du se begge fly.

Anden afdeling afholdes i Midtsjællandsflyveklub den 26-28. august.


20. marts 2016

Flyvesæson 2016 indledt med manér

Med Bent Byskov som vagthavende instruktør bistået af Ulrik Friis blev de første PFTér fløjet i dag, og eleverne fik banket rusten af. Peer Fribo nåede ikke at flyve i RK, da problemer med forfanget reducerede spillets kapacitet sidst på dagen. Michael Kærager har ikke mange starter, men formåede alligevel at holde R2 fast i termikken, der sine steder gav op til 3 m/s.

Marcus Drexel var helt parat, og hvis der var rust på ham var det i hvert fald et meget tyndt lag. Ligesom på vores anden junior, Sonni Jakobsen, som absolut skulle lave mindst tre ting samidigt, det fik vi ham dog talt fra. Efter at have fløjet sit PFT tog han sig en solid tur i L7 i den sprudlende termik.

Dagen indledtes ellers med 8/8 strato cumulus, men som senere blev til rigtige cumuluser med masser af termik under. Det udnyttede Ulrik Eilert også i 2B til at slå følgeskab med Sonni på en forårstur over det sydsjællandske landskab. Lidt senere fik de følgeskab af Victor Graef, som heller ikke havde særlige rustansamlinger, så han genoptog træningen til S-certifikatet med en times flyvning i RK.

Vores nye medlem, Mogens Iversen kunne ikke holde sig væk, selvom han vistnok skulle til noget familie tam-tam. Han fik sig en meget fin introduktion til svæveflyvningen, da hans anden start blev en fin termiktur, hvor han kom op i 700 meter, så herfra havde han god højde til at øve sig på at holde farten og lave nogle herresving.

ØSFs øst-filial på Bornholm styres af Bo Christiansen, og da det kun er ham selv, han skal holde styr på skal det nok gå godt. Også han fik fløjet et PFT så han kan gemnoptage flyvningen i de østlige provinser.

Sidst men ikke mindst fik Bo René Nielsen fløjet en del starter til HI fortræning. Hans instruktørkursus begynder den 16. april.


15. marts 2016

Niels Albertsen ny formand for ØSF

Generalforsamlingen 2016 forløb uden bemærkninger. Faktisk var den lidt kedelig. Dirigenten havde styr på det, formanden havde styr på det, kassereren havde styr på det. Og alle punkter på dagsordenen var velforberedte af bestyrelsen.


Der var mødt ca. 60 medlemmer op til generalforsamlingen


Jan Sneholm Hansen (th.) fik overakt 40 års nålen af Søren Sarup


Rolf Nielsen fik overrakt 40 års nålen


Steen Elmgaard fik overrakt 25 års nålen

To bestyrelsesmedlemmer trådte af efter mange års tro tjeneste i ØSF. Søren Sarup og Steen Elmgaard forlod bestyrelsen og overlod pladserne til Niels Albertsen og Charlotte Uhlott. Niels modtog 25 års nålen sidste år og Charlotte har været medlem i to år, så det er både erfarne og friske kræfter, der nu skal hjælpe med at styre ØSF. Jesper Thomsen var på valg og blev genvalgt med akklamation. Ulrik Eilert, Bo Simonsen og Adam Milborg er først på valg næste år. Som suppleanter valgtes Casper Fossing og Klaus Juhl.

I beretningen sagde Søren Sarup, at ØSF gennem hele sæsonen havde et trecifret medlemstal, hvilket var glædeligt. På trods af vejret har det været en god flyvesæson, hvor medlemmerne har fået fløjet en masse.

I 2015 fik alle fly installeret Flarm og ØSF blev en flyslæbsklub med eget slæbefly. Sportsligt gik det også rigtig godt, idet Steen Elmgaard blev danmarksmester i 18 meter klassen, Filip Bojanowski vandt Sun-Air Cup og Ulrik Eilert blev sjællandsmester. Alle fløj i vores nye Ventus 2cxT.

Vores jordmateriel har klaret sæsonen fint, og en Ferguson traktor er nu blevet afløst af en el-traktor.

Dog kom det lidt bag på alle, da Ove Nesdam med sædvanlig elegance under eventuelt foreslog, at der blev etableret en 400 m2 flisebelægning mellem den store hangar og garagen til spil, wirehenter og traktorer.


24. januar 2016

En super januardag i ØSF


René Roth i Falken har Steen Elmgaard i sin Cirrus (E1) på slæb i det flotteste vintervejr over Kongsted. Foto: Steen E.

Efter at have gået og sukket i en lang periode blev den frosthårde og ikke alt for snebelagte bane testet. Mange var ude at lufte vingerne. Fredag, hvor undertegnede havde en reservation, udnyttede Henning A. og Niels H. begge muligheden. Efter jeg havde taget en prøvestart (og landing) fik E1 med sin ejer ombord et slæb. Fantastisk flot med sne på markerne - og hvis man ser godt efter på billedet, er vingerne på Falken ikke i horisonten, men derimod lige i den meget tydelige inversion.
René Roth


7. december 2015

Junior VM i Australien

Vores stortalent Martin Andersen deltager lige nu i Verdensmesterskaberne i svæveflyvning for juniorer i Narromine, Australien.

Konkurrencen afholdes i perioden fra d. 1.-12. december på flyvepladsen i Narromine. Martin er I godt selskab med tre andre piloter fra det danske Junior Nationalhold: Christian Eriksen, Fredrik Nøddelund og Simon Pedersen.

Martin har lejet en ASW-19 med eftermonterede winglets, og det lader til at de to er blevet gode venner. Fortræningen er gået godt, og efter to konkurrencedage ser det ud til at Martin er på rette vej.

Held og lykke Martin fra dine flyvekammerater i ØSF.

Følg Martin via nedenstående links:
24. november 2015

Medlemsmøde og lodtrækning til konkurrencer

Husk der er medlemsmøde på lørdag d. 28 november. Medlemsmødet starter kl. 13, hvor bestyrelsen vil fremlægge vigtige emner, der har relevans til den kommende generalforsamling. Disse emner vil i høj grad ligge op til diskution. Kl. 16 vil der være lodtrækning til næste års konkurrencer. Vi håber så mange som muligt dukker op til begge arrangementer, specielt til medlemsmødet, det er en måde at få indflydelse på hvordan klubben formes i fremtiden. Vel mødt


26. oktober 2015

Sæsonen lakker mod enden

Vi er desværre nået til den tid på året hvor det bedste af sæsonen er gået. Vi pakker flyveklubben ned Lørdag d. 7 november. Vi mødes kl. 9 til morgenmad, hvorefter vi sammen går i gang med at skille fly ad, fylde hangaren op med campingvogne osv. Om aftenen er der traditionen tro afslutningsfest, tilmeld dig på intranettet!


24. oktober 2015

Afprøvning af elektrisk mini-lastbil

ØSF har lånt en ALKE ATX 100e, som er en elektrisk indretning, der mest minder om en meget lille mini lastbil med tippelad. Den bliver nu testet som en eventuel afløser for den røde traktor der er gået i stykker.

ATX 100e er som nævnt elektrisk, og den er et såkaldt haveredskab, som må køres af alle. Eksemplaret vi har lånt er i særdeles god stand, selvom et batteri eksploderede under rumpen på formanden, da han satte sig op i den. Et batteri kan jo udskiftes, og det blev det, og så kørte ATX 100e fint. Den har en begrænset endurance, og det bliver spændende at se, om den kan holde til en hel flyvedag. Den er langt mindre skræmmende end de landbrugsredskaber, vi hidtil har gjort brug af. Den støjer ikke, så tipholderen kan føre en samtale med el-traktor sjoføren.

Her ses den lånte el-traktor i færd med at trække R2 tilbage til startstedet.


Og her er den så i al sin grønne herlighed foran startvognen, som den iøvrigt nemt slæber afsted med. Man kan svagt ane, at den har gjort tjeneste i Slots- og ejendomsstyrelsen.


30. august 2015

Peer Fribo solo - Susanne Weidinger S-pilot


Peer Fribo fløj solo og modtog den traditionelle sammenplantning-buket fra sine svæveflyvekammerater. Solbrillerne skjuler ikke hans glæde. Ved siden af Peer ses instruktør Klaus Juhl, som besluttede, at nu var det på tide at Peer begyndte at flyve selv.

 

Lørdag den 29. august blev en mindeværdig dag for Peer Fribo og Susanne Weidinger. Begge har været meget engageret i deres uddannelse til pilot, og de er derfor hurtigt nået frem til de to skelsættende begivenheder: Soloflyvningen der ætser sig ind i hukommelsen som dén største oplevelse, hvilket Peer oplevede, og tilfredstillesen ved at bestå prøven til S-certifikatet, som Susanne gjorde med udmærkelse.

 


Susanne er netop landet efter at have gennemført alle flyvningerne til prøven til S-certifikatet. Tilfredheden med bedriften er ganske tydelig.

24. august 2015

Ulrik Eilert vinder SM og BØF-Rally

ØST-SJÆLLANDS FLYVEKLUB LAVER ”THE TRIPLE”

Det blev til årets 3. sejr af 3 mulige i Danmarks 3 største svæveflyvekonkurrencer, da Øst-Sjællands Flyveklubs Ulrik Eilert søndag hev Sjællandsmesterskabet hjem til klubben. 14 fly deltog, mens flere end 30 piloter var tilmeldt den lokale BØF-Rally konkurrence, som blev afholdt samtidigt fra Kongsted Flyveplads.


Ulrik Eilert sidder på cockpitkanten af klubbens Ventus 2cxT og modtager lykønskning med mesterskabet af formand for Polyteknisk Flyvegruppe, Morten Bennick, som selv deltog og sluttede på en flot 3. plads.

Det er vist første gang, at én svæveflyveklub løber med både Danmarksmesterskabet, Sun Air Cup-titlen og Sjællandsmesterskabet samme år.

Ulrik Eilert lå inden konkurrencens sidste tre dage i spidsen for konkurrencen, og den formåede han at holde, selvom konkurrenterne var tæt på. Den rutinerede pilot viste særligt søndag sublime flyve-evner, da han som den eneste pilot formåede at gennemføre hele opgaven på 227 km.

Høj sol – men østenvind

Svære svæveflyveforhold kendetegnede konkurrencen fra start til slut. Fredag måtte konkurrencen aflyses, da en kold østenvind fra Faxe Bugt bremsede termikken. Men både lørdagens og søndagens konkurrencer kunne med noget besvær gennemføres, selvom østenvinden fortsatte med at drille. Nogle piloter måtte helt opgive at komme af sted fra området, da termikken var særdeles svag.

Formand for Øst-Sjællands Flyveklub, Søren Sarup, kalder sejren flot og særdeles velfortjent:

- Ulrik er en særdeles rutineret pilot, og det kom ham til gavn i år. Han fandt termik, hvor ingen andre kunne. Men det var heller ikke nemt for Ulrik. Han fortalte umiddelbart efter landingen søndag, at der måtte arbejdes noget mere end sædvanligt i ”kontoret”.

Også vinder af BØF-Rally

Samtidigt med SM afholdt flyveklubben også det traditionsrige BØF-Rally, hvor mindre rutinerede piloter havde lejlighed til at prøve kræfter med konkurrenceflyvning og mere rutinerede piloter. Men også her blev det Ulrik Eilert, der løb med 1. pladsen, da SM-deltagerne automatisk også deltog i BØF-Rallyet.

Øst-Sjællands Flyveklub kan allerede nu konstatere en fantastisk sæson.

- Vi har en fantastisk flyveklub i rigtig god udvikling, og vi oplever meget stor interesse for klubben. Årets tre store konkurrencer har alle været præget af usædvanligt svære flyveforhold, og det gør kun piloternes sejre endnu flottere. Selvom vi har været heldige og efterhånden vundet en del mesterskaber i årenes løb, bliver årets formandstale til sæsonafslutningsfesten alligevel måske lidt længere end gennemsnittet, advarer en tilfreds Søren Sarup.

Kubbens medlemmer råder over et vinderfly

Vinder af DM i 18 meter klassen, Steen Elmgaard, vinder af SAC, Filip Bojanowski og vinder af SM + Bøf Rally, Ulrik Eilert, fløj alle i klubbens nyerhvervede konkurrencefly, en Ventus 2cxT. Det er først fremmest pilotens dygtighed, evner og erfaring, der tæller, når der flyves konkurrence. Men piloten skal have noget godt at flyve i, og her har klubbens nye Ventus 2cxT været det rette værktøj/rekvisit. Klubben besluttede sidste år at udskifte til dette fly for at have et konkurrencedygtigt fly til rådighed, og denne beslutning har nu vist sin værdi.


21. august 2015

SM dag 4 & BØF Rally dag 1

Fredag den 21. august samledes deltagerne til SM og BØF Rally på Kongsted Flyveplads. I strålende sol kunne der pakkes ud og samles flyvere, mens piloterne gik og lurede på vejret. Med østenvind lignede det ikke umiddelbart godt flyvevejr, men konkurrenceledelsen udskrev en beskeden opgave på 138 km.

Desværre udeblev termikken omkring Kongsted, men til gengæld var den helt fantastisk helt ude vestpå. I svæveflyveområderne 3 og 4 fik vi tildelt 7.000 ft (2.100 meter) - stor tak til Roskilde ATC - da der virkelig var gang i termikken over det centrale Sjælland og ud til vestkysten. Dagens konkurrence blev aflyst ved 14 tiden, men det forhindrede ikke flyvning. I løbet af en times tid var alle taget ud at flyve.

Alle turbofly brugte motor for at komme ud til termikken, og nogle flyslæb bragte ikke-turbo-fly ud til termikken. Fx blev L7 sat af i 4 m/s boble. Over radioen kunne vi høre begejstrede piloter, der lå i over 2.000 meters højde. Det hører til sjældenhederne på Sjælland.


Deltagerne er ankommet og ved at samle fly


Fly fra hangaren er klar til flyvning


01. august 2015

Michael Hansen fløj solo

I dag blev det så Michael Hansens tur til at opleve noget han ikke glemmer foreløbig: Soloflyvning. Instruktør Ingolf Nielsen var overbevist af Michaels sikre flyvning, så først fløj han tre flotte soloflyvninger i AS K21eren, R2, og derefter blev han omskolet til AS K23eren.


Michael fik en buket af markens blomster af sine svæveflyvekammerater, og man kan tydelig se, at han er godt tilfreds med sig selv. Og det er Ingolf Nielsen Nielsen, dagens instruktør, også.


01. august 2015

Charlotte Uhlott fløj solo


En glad og tilfreds Charlotte med en buket af markens blomster, som svæveflyvekammeraterne plukkede til hende. På kanten af skoleflyet sidder flyvechef Bent Byskov, som gav Charlotte instruktion i hvad hun skulle gøre.

I dag oplevede Charlotte Uhlott at være helt alene i det svævefly, hun har lært at flyve i. Ingen instruktør i bagsædet, som med laserblik og skarp tunge fangede alle fejl. Nu var der helt stille, kun lidt knirken fra flyveren - og spilstarten gav mindst 50 meter ekstra.

Kort sagt: Charlotte fløj solo! Denne dag vil stå krystalklar i hendes hukommelse i rigtig mange år. En soloflyvning har den effekt på solisten, at hun føler sig rigtig godt tilfreds med sig selv. Og det var der god grund til, idet hendes 3 første solostarter i ASK 21'eren var ganske overbevisende.

Stort tillykke. Fra nu af begynder det at blive nemmere.


24. juli 2015

Filip Bojanowski vandt Sun-Air Cup

Med fire dagssejre, en tredie- og en sjetteplads, vandt Filip Bojanowski Sun-Air Cup i suveræn stil. Han indledte konkurrencen med en dagssejr, og førstepladsen i klassementet slap han ikke.

Filip fløj i klubbens nye Ventus 2cxT.


F.v.: Mogens Hoelgaard, Filip Bojanowski, Henrik Jyde (skygger for Poul Kim Larsen), Jens Chr. Pedersen, Jan Hald

Vejrforholdene var meget afvekslende og udfordrende under SAC. I perioder blæste det 20 knob og mere, så man skulle være helt sikker på glidetallet inden slutglidet blev etableret.

Martin Andersen sluttede på en fjerdeplads i Junior DM, som blev afholdt sammen med SAC. Han måtte tage en udelanding på fjerdedagen, som sendte ham fra førstepladsen ned på fjerdepladsen. Desværre blev der ikke mulighed for nogle ordentlige flyvedage, hvor der kunne uddeles max. points, så Martin kunne ikke omsætte sine evner til ret mange points de følgende konkurrencedage.

Claus Elmeros placerede sig ca. midt i SAC feltet.

Mark Bendtsen og Victor Graef i klubbens Duo Discus blev ramt af uheldige omstændigheder, idet Mark måtte forlade konkurrencen af familiemæssige årsager. Victor forsøgte at finde en anden ØSF'er til at flyve Duoen, da han endnu ikke har certifikat. Ingen ØSF'ere havde mulighed for at flyve, så han fik hjælp af Jørgen Arndt fra Jydsk Aerosport. De måtte tage til takke med sidstepladsen, men havde nogle forrygende dage i luften.


15. juli 2015

Filip Bojanowski tog TO dagssejre ved SAC

Martin Andersen tog en dagssejr ved Junior DM

Junior DM og SAC er i fuld gang med to gyldige dage, og i dag tog Martin i L7 en dagssejr og lagde sig i spidsen for konkurrencen. Sidste års vinder, Frederik Nøddelund, er ikke kommet så godt fra start og ligger på en samlet 7. plads, men andre unge svæveflyvere bider Martin i haserne: Hans Chr. Bertelsen fra Århus og Dennis Høj fra Holstebro flyver også stærkt.

Der er 8 dage tilbage, så meget kan ske endnu, men vi krydser fingre for Martin og Filip.

Nu skal vi ikke glemme de andre ØSFer, for Filip Bojanowski i 2B vandt de to første dage i SAC klasse. Han har førertrøjen på i SAC klassen og i Åben klasse. Mark Bendtsen og Victor Graef deltager i RR, men de kom slet ikke ud på opgaven i dag. Claus Elmeros deltager også i sin YF og har indtaget en placering midt i feltet.

Sun-Air Cup 2015.


7. juni 2015

Arbejdslørdag og sankthans fest

Lørdag d. 20 juni er der arbejdslørdag i klubben. Til dem som ikke har deltaget før, mødes vi kl. 9.30 til briefing hvor arbejdsopgaverne fordeles, bestyrelsen sørger for der forinden er en liste over opgaver der skal ordnes. Hen på eftermiddagen når de fleste opgaver er løst plejer der at være mulighed for skoleflyvning, men dette afhænger jo af vejret. Der er en forventning om aktive medlemmer (folk der benytter klubbens fly ligegyldigt om man er elev eller S-pilot) deltager i en ud af to arbejdslørdage. Hvis du ikke har mulighed for at deltage har du muligheden i August også. Dagen afsluttes med sankthans fest og bålafbrænding som vi plejer.

Vel mødt!


24. maj 2015

Steen Elmgaard danmarksmester i 18 meter klassen


Steen med guldmedalje og pokal. Bag fotografen står
50 klubmedlemmer som lige har råbt hurra og klappet

Så skete det igen: Steen genvandt sit danmarksmesterskab fra 2006 i 18 meter klassen. I år stillede han op i ØSFs nye klubfly, Ventus 2cxT.

Øst-Sjællands Flyveklub slog sin status fast som en af landets absolut bedste flyveklubber, da Steen Elmgaard 24. maj vandt danmarksmesterskabet i svæveflyvning i den store og svære 18-meter klasse. Og ikke nok med det, så tog flyveklubbens Peter Eriksen bronze i samme klasse, mens Henrik Breidahl tog bronze i klubklassen. I alt deltog 54 fly i DM 2015.

Lige til det sidste var der spænding om topplaceringerne ved årets danmarksmesterskaber i svæveflyvning. Steen Elmgaard lå indtil næstsidste flyvedag på en 2. plads, men formåede med sublim flyvning under meget udfordrende flyveforhold og hård konkurrence at avancere til 1. pladsen, som han holdt fast i på konkurrencens 10. og sidste flyvedag.

Netop de meget svære vejrforhold gør DM-guldet ekstra værdifuldt, fortæller en glad Steen Elmgaard:

- Vi har fløjet under meget udfordrende vejrforhold med svag termik (opdrift, red.) og mange skyer. Vejret udviklede sig alle dage anderledes end meteorologerne forudsagde, og flere flyvedage måtte aflyses. Det har krævet 110% koncentration alle dage, så jeg er en smule træt nu, fortæller danmarksmesteren med et smil og fortsætter:
- Jeg skal ærligt indrømme, at der var lidt sommerfugle i maven inden sidste flyvning. Der var kun få point ned til sidste års danmarksmester på 2. pladsen, så der var ikke plads til fejldisponeringer. Heldigvis udviklede flyvningen og vejret sig til min fordel, så det var nok til at holde den samlede 1. plads.


ØSF’s Søren Sarup og Klaus Juhl fik en 6. plads i den 2-sædede klasse, mens Klaus Vang, der viste sit høje niveau ved at tage en dagssejr undervejs, endte på en 11. plads i 15-meter klassen.
Steen i klubbens Ventus 2cxT, 2B. Steen fløj dette mesterskab med stor sikkerhed i toppen af placeringerne alle konkurrencedage med tre anden pladser og to trediepladser.


20. maj 2015

DM 2015

Fra Kr. Himmelfartsdag til Pinse søndag afvikles DM for klub-, standard-, 15 meter, 18 meter og to-sædet klasserne på Svæveflyvecenter Arnborg.

Fra ØSF deltager Henrik Breidahl i klubklassen i en Cirrus 75 (E1), Klaus Vang i 15 meter klassen i en LS6 (YF), i 18 meter klassen Peter Eriksen i en ASG 29e (PE), Steen Elmgaard deltager i en Ventus 2cxT og i 2-sædet klassen deltager Søren Sarup og Klaus Juhl i Duo Discus T (RR).

Der er indtil nu – 20. maj – gennemført 3 konkurrencedage, og vores klubkammerater klarer sig egentlig rigtig godt.

I klubklassen besætter Henrik en samlet 3. plads af 12 deltagere, Klaus Vang indtager 6. pladsen af 14 deltagere, Steen Elmgaard ligger nr. 2 og Peter Eriksen ligger nr. 4 af 11 deltagere. I to-sædet klassen indtager Søren og Klaus en 4. plads af 7 efter en rigtig god flyvning i dag.

Kig selv videre på DMs hjemmeside.


Henrik lander efter dagens arealopgave


Peter lander


Steen lander

Der har ellers været ansatser til Arnborg kuller på grund af de mange "hviledage", som giver sig de mærkeligste udtryk. Fx stjal Søren Sarup lille Sigrids cykel for at lege "jeg vil trækkes af den stooore cykel". Sigrids far, Steen, deltog i løjerne men måtte pænt indkassere et misbilligende blik fra datteren.


Der er koblet og Søren er klar. Trækdyret træder pedalerne an, hvis han ellers kan finde dem. Sigrid er IKKE tilfreds! Michael Munkbøl står og tænker sit.


Hal tot. Sigrid er slet ikke tilfreds.


Kør ind, kør ind, kør ind. Problemet for Søren er nok, at han vil styre med både hænder og fødder. Det går altså ikke.


8. maj 2015

Adam Milborg S-pilot - Niels Holck 100 S-prøver

På denne flotte fredag eftermiddag aflagde Adam Milborg sin S-prøve. Efter lidt "opvarmning" på R2 med Søren Sarup, fløj Adam med S-kontrollant Niels Holck to starter på R2 (to-sædet skoleflyver) og derefter fløj Adam 2 starter alene på RK (et-sædet skoleflyver).

Alt gik fint. Denne S-prøve må være lidt speciel for Niels Holck i det det er S-prøve nr. 100.

Stort tillykke til Adam og tak til Niels Holck for altid at være der til at tage S-prøve med flyveskolens elever.


Det obligatoriske S-prøve billede med Adam Milborg (tv.) og S-kontrollant Niels Holck (th.)
Arkiverne: 2015 | 2014 | 2013 | 2012 | 2011 | 2010 | 2009 | 2008 | 2007 | 2006 | 2005 | 2004 | 2003 | 2002 | 2001

Abonner på nyhederne: Rss | E-mail