Nyheder

13. april 2014

Afløser for LS8-t: Ventus 2cxT

ØSF har fundet en afløser for LS8-t'en. Det blev en Ventus 2cxT, som Ulrik Friis og Ulrik Eilert hentede i Königsdorf syd for München den 12. april.

Flyet er fra 2006, men det ser ud som nyt. I 2010 blev der lagt en "hjemhentningsmotor" i, som kun har kørt 6 timer. Så den er praktisk talt ny.

En Ventus 2cxT er et flapsfly, hvilket giver ØSF piloterne en ekstra udfordring og fornøjelse. Ventus'en vil give piloterne mange fantastiske oplevelser.


Ulrik Friis og Ulrik Eilert giver OK tegn til ØSFs nye Ventus 2cxT


10. april 2014

Vinder af prøvemedlemskab fundet

Der er fundet en vinder i konkurrencen på Facebook. Man skulle svare på følgende spørgsmål: Hvor mange gange lettede et fly fra Øst-Sjællands Flyveklub i 2013?

Det blev Tim Happy Gøhler Hoffmann, der løb af med sejren i vores Facebook-konkurrence om at vinde et prøvemedlemsskab.

Med et bud på 1.964 flystarter i 2013 var han den person, der kom tættest på. Stort tillykke til Tim, som vi glæder os til at sende i luften med en erfaren instruktør i bagsædet.

I 2013 var der 1.906 starter fra Kongsted Flyveplads.


29. marts 2014

Sæson 2014 skudt i gang

Sæsonåbningen er altid et tilløbsstykke. Kammerater man ikke har set i lang tid dukker op og entusiasmen, der stråler ud af alle når vi tømmer hangaren og begynder at samle flyene, er ikke til at tage fejl af: Nu skal vi igen til at flyve.

Det tog mindre end to timer, så var alt klart og de første starter i R2 var allerede afviklet. De to flyvechefer fløj PFT med hinanden og så fulgte alle andre efter.

Det var også dagen, hvor vi fik solgt R8, klubbens LS8-t. Det er første skridt i at føre planen om fornyelse af flyparken ud i livet. R8 er solgt til Tyskland, hvor tre svæveflyvere fra Hannover gik sammen om at købe den. De fik hver en check-start i R2, hvor forskellen i startspilskulturen viste sig tydeligt. Den tyske klub bruger sort sprængstykke, og når de er i 100 meter trækker de pinden i maven. Den går jo ikke med et brunt sprængstykke, så det knak og vi blev allesammen meget klogere.

Jagten på en afløser er allerede indledt, og vi har nogle følere ude. Mere kan ikke afsløres lige nu.

Hermed lidt billeder fra dagen.


Formand Søren Sarup holdt en god og stærk tale til de fremmødte ØSFere


Martin Kleist står tålmodigt og venter på at de kommer med den anden vinge, mens Jan Hald (ved halen) fortæller en røverhistorie om kloakering


Et rigtigt godt syn: Alle fly opspændte og klar til en ny sæson


Lasse, Ove, Ulrik E. og Jørgen hjælpes ad med at bære bænken om i haven


Lotte kunne ikke holde sig væk på trods af kæmpekø på Køge Bugt motorvejen. Og hun havde taget sin yndige rødhårede datter med


Et dejligt syn: R2 i spilstart


23. marts 2014

Sæsonåbning og PFT

Så nærmer dagen sig. På lørdag den 29. marts kl. 9 mødes vi til Bagerens store morgenbord, og med varmen i kinderne går vi senere ud og sætter en helt frisk 15 kt vindpose op. Så vil formanden utvivlsomt sige nogle bevingede ord om at vi skal flyve sikkert og arbejde som små heste og huske at have det gode humør med. Når han er løbet tør for opildnende ord og formaninger, og varmen i kinderne er afløst af blå næser der løber i stedet for at lugte, så trasker vi sydpå.

Og så skal der ellers tømmes hangar og samles flyvere. Trampolinen skal endnu engang sættes på plads i haven, og bænkene skal sættes så vi kan gå og glæde os til førstkomne grillaften.

Og kan vi nå det og er banen tør og vejret godt kan vi jo godt flyve nogle PFTer lørdag eftermiddag.

PFT

Tirsdag den 25. marts og fredag den 28. marts er der PFT teori i klubhuset kl. 19. Niels Holck og Kai Binderup har det pædagogiske ansvar for de to aftner. Det vil være nemmest for alle parter, hvis du selv henter PFT spørgsmålene på DSvUs hjemmeside via dette link: PFT spørgsmål 2014

Hvis du sidst tog dit PFT i 2012, så står du for tur nu. Hvis ikke du kan deltage i undervisningen, som altid er sjov og inspirerende, så gennemarbejd PFT spørgsmålene derhjemme og aflevere dem til Niels eller Kai, inden du sætter dig op i flyveren.

Vel mødt til både PFT teori og sæsonåbning.


23. marts 2014

Travlhed på Kongsted

Denne weekend har der været masser af aktivitet i klubben. Lørdag havde vi besøg af tre flinke svæveflyvere fra Hannover, som gerne vil købe R8. Formanden på R8, Jesper Thomsen, og materielkontrollanten, Klaus Vang, hjalp med til at give den stemning, som en dansk svæveflyveklub er kendt for. Tyskerne følte sig i hvert fald godt tilpas, og vi regner med de bliver de nye ejere af R8. Nogle få formaliteter mangler såsom nogle underskrifter og en bankoverførsel.

Det var også lørdag, hvor Henning Andersen havde inviteret på rundvisning i Faxe Fjernvarmeværk.

Søndag var der gang i den fra morgenstunden. Bent Byskov afholdt VHF sprogkursus, instruktørerne havde deres første møde i denne sæson, og mange fly var ved at få behandlet alle papirerne: R8, K2, GT, 4R. Alle pladser var besat i klublokalet og snakken gik lystigt henover bordene.


Instruktørteamet - de fleste af dem i hvert fald - er her opstillet til flyskolefoto. Alle er klar til en forrygende sæson. 12 ud af 18 instruktører deltog i mødet. Fra venstre Claus Elmeros, René Roth, Klaus Vang, Henning Andersen, Lech Bojanowski, Kai Binderup, Niels Holck, Bent Byskov, Klaus Juhl, Ingolf Nielsen og Niels Albertsen. Fotografen, Ulrik Friis, var også med til mødet.


15. marts 2014

Vi skulle have haft besøg

Vi havde en aftale med tre tyskere, som var interesserede i at købe R8. De kunne desværre ikke forcere Fehmarn Brücke pga en væltet lastbil. Efter at have ventet forgæves i 2 timer returnerede de til Hannover.

René Roth fik tromlet hele pladsen, Henning Andersen fik planeret vejen, så nu er vi klar til det store rykind den 29/3 og starten på sæsonen. Husk nu at sige pænt tak til dem, og kør venligst max. 20 km/t på vejen og KUN på vejen.

Og så fik Ulrik Eilert samlet Dimonaen med god hjælp fra Lech og Ulrik Friis, så den er snart klar til at flyve igen. Og nu er startbanen tromlet flad og den er rimelig tør, så alt tegner rigtig godt her op til sæsonstart.

Så vil nogen bemærke, at det lille gule apparat vi haft stående med en slags ladeporte som vinger og en kabinescooter inde i midten ikke er der længere. Der findes heldigvis købere til sådanne apparater, og sådan nogle dukkede der op i dag, som viste sig at være vældig flinke fyre fra Ølgod. Og de adskilte apparatet og fik det stuvet ind i en lastvogn. Det er noget af et Meccano byggesæt.

Hermed lidt billeder fra dagen.


Der bliver lavet striber – mange striber – i græsset når der tromles


René kørte traktor og tromle rundt på flyvepladsen i 5 stive timer.


Man kan se hvor hullerne har været


Så er Dimonaen samlet ved hjælp af samlesættet

11. marts 2014

Snart flyver vi igen

De sidste dages solskinsvejr har fået det til at rykke i os alle sammen. Tænk hvis vejret fortsætter sådan igennem foråret, sommeren og – efteråret? Nå – drømmene har vi jo lov at have.

Lørdag den 29. marts er sæsonåbning. Vi mødes til Bagerens morgenbord kl. 9, hvor serveringen er traditionel dansk morgenmad. Nu er det jo ikke sådan at bordene dækker sig selv og rundstykkerne kommer flyvende ind på fadene. Gode klubkammerater har lagt sig i selerne for at gøre denne morgen ekstra morgenagtig og sæsonåbningsegnet.

Formanden køber brød, Bo Bram - eller en anden god klubkammerat - dækker op og anskaffer pålæg mv., og så ved jeg ikke hvem der ellers hjælper til, men nogen må der være. Der skal jo også brygges kaffe. Og Bageren har allerede skaffet noget rullepølse, som lige var på tilbud. Hvad skulle vi gøre uden Bageren?

Når vi har tygget af munden samles vi ved den store vindpose. En ny er anskaffet, en 15 kt vindpose, og den skal op at flyve. Poul Smed dirigerer alle de andre som løfter og løfter og løfter indtil de ikke længere kan nå jorden.

Så træder formanden i karakter med en brandtale, som vækker selv de sløveste af vores junior medlemmer. De vil bagefter stå og trippe for at få lov til at køre campingvogne ud, bære bænke på plads, sætte trampolinen i haven og ikke mindst samle alle vores flyvere og arrangere dem flot i hangaren.

Sådan! Så kan vi komme igang med at flyve. Først flyver instruktørerne PFT med hinanden og så flyver instruktørerne PFT med alle som har behov. Husk teoriaftenerne den 25. og 28. marts.

Vel mødt til en fantastisk sæson 2014.


4. marts 2014

Konstruktiv generalforsamling

ØSF afholdt sin ordinære generalforsamling søndag den 2. marts 2014. Klubben kan se tilbage på et meget sikkert år uden havarier eller hændelser. Desuden var det et år med ekstraordinært godt flyvevejr, et svagt stigende medlemstal og et solidt økonomisk resultat. Og vi kunnne tage vores 30 år gamle skoleflyver, ASK 21eren R2, i brug fuldstændig nyrenoveret – som om den var helt ny. Vores skoleflyver har fået en renæssance.

Vi er stadigvæk gode til at fostre nye talenter, det viste Martin Andersen ved at tage en andenplads ved Junior DM. Og de gamle drenge (undskyld Henrik Breidahl) kan stadigvæk, hvor Henrik fløj en femteplads hjem ved EM i Frankrig og Klaus Vang genvandt Sjællandsmesterskabet.

Bestyrelsen havde lagt store planer for flyflåden de næste tre år, hvor det blev foreslået at udskifte Dimonaen med en Rotax Falke med slæbekrog og at udskifte LS8t'en med en Ventus 2cxt. Samt at købe en ASW 20. Dette bakkede generalforsamlingen massivt op om.

Der var en mindre udskiftning i bestyrelsen. Steen Elmgaard har efter 9 år i bestyrelsen trukket sig tilbage, og hans store indsats blev påskønnet med en stor applaus af forsamlingen. Niels Holck havde ligeledes valgt at trække sig efter en periode. Han har over flere gange siddet rigtig mange år i bestyrelsen, heraf flere som formand, og hans indsats blev også påskønnet med en stor applaus.

Steen og Niels hører imidertid til Tordenskjolds soldater, så vi vil fortsat have stor glæde af dem.

Bo Steen Bram blev genvalgt, og nye i bestyrelsen valgtes Kenneth Beck og Jesper Thomsen. Og som suppleanter blev valgt Adam Milborg og Jakob A. Bach.

På det konstituerende bestyrelsesmøde blev posterne fordelt således:
Fv.: Adam Milborg, Jakob Bach, Kenneth Beck, Jesper Thomsen, Bo Bram, Søren Sarup, Ulrik Friis (Ulrik Eilert kunne desværre ikke være til stede)
Arkiverne: 2014 | 2013 | 2012 | 2011 | 2010 | 2009 | 2008 | 2007 | 2006 | 2005 | 2004 | 2003 | 2002 | 2001

Abonner på nyhederne: Rss | E-mail