Nyheder

24. januar 2016

En super januardag i ØSF


René Roth i Falken har Steen Elmgaard i sin Cirrus (E1) på slæb i det flotteste vintervejr over Kongsted. Foto: Steen E.

Efter at have gået og sukket i en lang periode blev den frosthårde og ikke alt for snebelagte bane testet. Mange var ude at lufte vingerne. Fredag, hvor undertegnede havde en reservation, udnyttede Henning A. og Niels H. begge muligheden. Efter jeg havde taget en prøvestart (og landing) fik E1 med sin ejer ombord et slæb. Fantastisk flot med sne på markerne - og hvis man ser godt efter på billedet, er vingerne på Falken ikke i horisonten, men derimod lige i den meget tydelige inversion.
René Roth


7. december 2015

Junior VM i Australien

Vores stortalent Martin Andersen deltager lige nu i Verdensmesterskaberne i svæveflyvning for juniorer i Narromine, Australien.

Konkurrencen afholdes i perioden fra d. 1.-12. december på flyvepladsen i Narromine. Martin er I godt selskab med tre andre piloter fra det danske Junior Nationalhold: Christian Eriksen, Fredrik Nøddelund og Simon Pedersen.

Martin har lejet en ASW-19 med eftermonterede winglets, og det lader til at de to er blevet gode venner. Fortræningen er gået godt, og efter to konkurrencedage ser det ud til at Martin er på rette vej.

Held og lykke Martin fra dine flyvekammerater i ØSF.

Følg Martin via nedenstående links:
24. november 2015

Medlemsmøde og lodtrækning til konkurrencer

Husk der er medlemsmøde på lørdag d. 28 november. Medlemsmødet starter kl. 13, hvor bestyrelsen vil fremlægge vigtige emner, der har relevans til den kommende generalforsamling. Disse emner vil i høj grad ligge op til diskution. Kl. 16 vil der være lodtrækning til næste års konkurrencer. Vi håber så mange som muligt dukker op til begge arrangementer, specielt til medlemsmødet, det er en måde at få indflydelse på hvordan klubben formes i fremtiden. Vel mødt


26. oktober 2015

Sæsonen lakker mod enden

Vi er desværre nået til den tid på året hvor det bedste af sæsonen er gået. Vi pakker flyveklubben ned Lørdag d. 7 november. Vi mødes kl. 9 til morgenmad, hvorefter vi sammen går i gang med at skille fly ad, fylde hangaren op med campingvogne osv. Om aftenen er der traditionen tro afslutningsfest, tilmeld dig på intranettet!


24. oktober 2015

Afprøvning af elektrisk mini-lastbil

ØSF har lånt en ALKE ATX 100e, som er en elektrisk indretning, der mest minder om en meget lille mini lastbil med tippelad. Den bliver nu testet som en eventuel afløser for den røde traktor der er gået i stykker.

ATX 100e er som nævnt elektrisk, og den er et såkaldt haveredskab, som må køres af alle. Eksemplaret vi har lånt er i særdeles god stand, selvom et batteri eksploderede under rumpen på formanden, da han satte sig op i den. Et batteri kan jo udskiftes, og det blev det, og så kørte ATX 100e fint. Den har en begrænset endurance, og det bliver spændende at se, om den kan holde til en hel flyvedag. Den er langt mindre skræmmende end de landbrugsredskaber, vi hidtil har gjort brug af. Den støjer ikke, så tipholderen kan føre en samtale med el-traktor sjoføren.

Her ses den lånte el-traktor i færd med at trække R2 tilbage til startstedet.


Og her er den så i al sin grønne herlighed foran startvognen, som den iøvrigt nemt slæber afsted med. Man kan svagt ane, at den har gjort tjeneste i Slots- og ejendomsstyrelsen.


30. august 2015

Peer Fribo solo - Susanne Weidinger S-pilot


Peer Fribo fløj solo og modtog den traditionelle sammenplantning-buket fra sine svæveflyvekammerater. Solbrillerne skjuler ikke hans glæde. Ved siden af Peer ses instruktør Klaus Juhl, som besluttede, at nu var det på tide at Peer begyndte at flyve selv.

 

Lørdag den 29. august blev en mindeværdig dag for Peer Fribo og Susanne Weidinger. Begge har været meget engageret i deres uddannelse til pilot, og de er derfor hurtigt nået frem til de to skelsættende begivenheder: Soloflyvningen der ætser sig ind i hukommelsen som dén største oplevelse, hvilket Peer oplevede, og tilfredstillesen ved at bestå prøven til S-certifikatet, som Susanne gjorde med udmærkelse.

 


Susanne er netop landet efter at have gennemført alle flyvningerne til prøven til S-certifikatet. Tilfredheden med bedriften er ganske tydelig.

24. august 2015

Ulrik Eilert vinder SM og BØF-Rally

ØST-SJÆLLANDS FLYVEKLUB LAVER ”THE TRIPLE”

Det blev til årets 3. sejr af 3 mulige i Danmarks 3 største svæveflyvekonkurrencer, da Øst-Sjællands Flyveklubs Ulrik Eilert søndag hev Sjællandsmesterskabet hjem til klubben. 14 fly deltog, mens flere end 30 piloter var tilmeldt den lokale BØF-Rally konkurrence, som blev afholdt samtidigt fra Kongsted Flyveplads.


Ulrik Eilert sidder på cockpitkanten af klubbens Ventus 2cxT og modtager lykønskning med mesterskabet af formand for Polyteknisk Flyvegruppe, Morten Bennick, som selv deltog og sluttede på en flot 3. plads.

Det er vist første gang, at én svæveflyveklub løber med både Danmarksmesterskabet, Sun Air Cup-titlen og Sjællandsmesterskabet samme år.

Ulrik Eilert lå inden konkurrencens sidste tre dage i spidsen for konkurrencen, og den formåede han at holde, selvom konkurrenterne var tæt på. Den rutinerede pilot viste særligt søndag sublime flyve-evner, da han som den eneste pilot formåede at gennemføre hele opgaven på 227 km.

Høj sol – men østenvind

Svære svæveflyveforhold kendetegnede konkurrencen fra start til slut. Fredag måtte konkurrencen aflyses, da en kold østenvind fra Faxe Bugt bremsede termikken. Men både lørdagens og søndagens konkurrencer kunne med noget besvær gennemføres, selvom østenvinden fortsatte med at drille. Nogle piloter måtte helt opgive at komme af sted fra området, da termikken var særdeles svag.

Formand for Øst-Sjællands Flyveklub, Søren Sarup, kalder sejren flot og særdeles velfortjent:

- Ulrik er en særdeles rutineret pilot, og det kom ham til gavn i år. Han fandt termik, hvor ingen andre kunne. Men det var heller ikke nemt for Ulrik. Han fortalte umiddelbart efter landingen søndag, at der måtte arbejdes noget mere end sædvanligt i ”kontoret”.

Også vinder af BØF-Rally

Samtidigt med SM afholdt flyveklubben også det traditionsrige BØF-Rally, hvor mindre rutinerede piloter havde lejlighed til at prøve kræfter med konkurrenceflyvning og mere rutinerede piloter. Men også her blev det Ulrik Eilert, der løb med 1. pladsen, da SM-deltagerne automatisk også deltog i BØF-Rallyet.

Øst-Sjællands Flyveklub kan allerede nu konstatere en fantastisk sæson.

- Vi har en fantastisk flyveklub i rigtig god udvikling, og vi oplever meget stor interesse for klubben. Årets tre store konkurrencer har alle været præget af usædvanligt svære flyveforhold, og det gør kun piloternes sejre endnu flottere. Selvom vi har været heldige og efterhånden vundet en del mesterskaber i årenes løb, bliver årets formandstale til sæsonafslutningsfesten alligevel måske lidt længere end gennemsnittet, advarer en tilfreds Søren Sarup.

Kubbens medlemmer råder over et vinderfly

Vinder af DM i 18 meter klassen, Steen Elmgaard, vinder af SAC, Filip Bojanowski og vinder af SM + Bøf Rally, Ulrik Eilert, fløj alle i klubbens nyerhvervede konkurrencefly, en Ventus 2cxT. Det er først fremmest pilotens dygtighed, evner og erfaring, der tæller, når der flyves konkurrence. Men piloten skal have noget godt at flyve i, og her har klubbens nye Ventus 2cxT været det rette værktøj/rekvisit. Klubben besluttede sidste år at udskifte til dette fly for at have et konkurrencedygtigt fly til rådighed, og denne beslutning har nu vist sin værdi.


21. august 2015

SM dag 4 & BØF Rally dag 1

Fredag den 21. august samledes deltagerne til SM og BØF Rally på Kongsted Flyveplads. I strålende sol kunne der pakkes ud og samles flyvere, mens piloterne gik og lurede på vejret. Med østenvind lignede det ikke umiddelbart godt flyvevejr, men konkurrenceledelsen udskrev en beskeden opgave på 138 km.

Desværre udeblev termikken omkring Kongsted, men til gengæld var den helt fantastisk helt ude vestpå. I svæveflyveområderne 3 og 4 fik vi tildelt 7.000 ft (2.100 meter) - stor tak til Roskilde ATC - da der virkelig var gang i termikken over det centrale Sjælland og ud til vestkysten. Dagens konkurrence blev aflyst ved 14 tiden, men det forhindrede ikke flyvning. I løbet af en times tid var alle taget ud at flyve.

Alle turbofly brugte motor for at komme ud til termikken, og nogle flyslæb bragte ikke-turbo-fly ud til termikken. Fx blev L7 sat af i 4 m/s boble. Over radioen kunne vi høre begejstrede piloter, der lå i over 2.000 meters højde. Det hører til sjældenhederne på Sjælland.


Deltagerne er ankommet og ved at samle fly


Fly fra hangaren er klar til flyvning


01. august 2015

Michael Hansen fløj solo

I dag blev det så Michael Hansens tur til at opleve noget han ikke glemmer foreløbig: Soloflyvning. Instruktør Ingolf Nielsen var overbevist af Michaels sikre flyvning, så først fløj han tre flotte soloflyvninger i AS K21eren, R2, og derefter blev han omskolet til AS K23eren.


Michael fik en buket af markens blomster af sine svæveflyvekammerater, og man kan tydelig se, at han er godt tilfreds med sig selv. Og det er Ingolf Nielsen Nielsen, dagens instruktør, også.


01. august 2015

Charlotte Uhlott fløj solo


En glad og tilfreds Charlotte med en buket af markens blomster, som svæveflyvekammeraterne plukkede til hende. På kanten af skoleflyet sidder flyvechef Bent Byskov, som gav Charlotte instruktion i hvad hun skulle gøre.

I dag oplevede Charlotte Uhlott at være helt alene i det svævefly, hun har lært at flyve i. Ingen instruktør i bagsædet, som med laserblik og skarp tunge fangede alle fejl. Nu var der helt stille, kun lidt knirken fra flyveren - og spilstarten gav mindst 50 meter ekstra.

Kort sagt: Charlotte fløj solo! Denne dag vil stå krystalklar i hendes hukommelse i rigtig mange år. En soloflyvning har den effekt på solisten, at hun føler sig rigtig godt tilfreds med sig selv. Og det var der god grund til, idet hendes 3 første solostarter i ASK 21'eren var ganske overbevisende.

Stort tillykke. Fra nu af begynder det at blive nemmere.


24. juli 2015

Filip Bojanowski vandt Sun-Air Cup

Med fire dagssejre, en tredie- og en sjetteplads, vandt Filip Bojanowski Sun-Air Cup i suveræn stil. Han indledte konkurrencen med en dagssejr, og førstepladsen i klassementet slap han ikke.

Filip fløj i klubbens nye Ventus 2cxT.


F.v.: Mogens Hoelgaard, Filip Bojanowski, Henrik Jyde (skygger for Poul Kim Larsen), Jens Chr. Pedersen, Jan Hald

Vejrforholdene var meget afvekslende og udfordrende under SAC. I perioder blæste det 20 knob og mere, så man skulle være helt sikker på glidetallet inden slutglidet blev etableret.

Martin Andersen sluttede på en fjerdeplads i Junior DM, som blev afholdt sammen med SAC. Han måtte tage en udelanding på fjerdedagen, som sendte ham fra førstepladsen ned på fjerdepladsen. Desværre blev der ikke mulighed for nogle ordentlige flyvedage, hvor der kunne uddeles max. points, så Martin kunne ikke omsætte sine evner til ret mange points de følgende konkurrencedage.

Claus Elmeros placerede sig ca. midt i SAC feltet.

Mark Bendtsen og Victor Graef i klubbens Duo Discus blev ramt af uheldige omstændigheder, idet Mark måtte forlade konkurrencen af familiemæssige årsager. Victor forsøgte at finde en anden ØSF'er til at flyve Duoen, da han endnu ikke har certifikat. Ingen ØSF'ere havde mulighed for at flyve, så han fik hjælp af Jørgen Arndt fra Jydsk Aerosport. De måtte tage til takke med sidstepladsen, men havde nogle forrygende dage i luften.


15. juli 2015

Filip Bojanowski tog TO dagssejre ved SAC

Martin Andersen tog en dagssejr ved Junior DM

Junior DM og SAC er i fuld gang med to gyldige dage, og i dag tog Martin i L7 en dagssejr og lagde sig i spidsen for konkurrencen. Sidste års vinder, Frederik Nøddelund, er ikke kommet så godt fra start og ligger på en samlet 7. plads, men andre unge svæveflyvere bider Martin i haserne: Hans Chr. Bertelsen fra Århus og Dennis Høj fra Holstebro flyver også stærkt.

Der er 8 dage tilbage, så meget kan ske endnu, men vi krydser fingre for Martin og Filip.

Nu skal vi ikke glemme de andre ØSFer, for Filip Bojanowski i 2B vandt de to første dage i SAC klasse. Han har førertrøjen på i SAC klassen og i Åben klasse. Mark Bendtsen og Victor Graef deltager i RR, men de kom slet ikke ud på opgaven i dag. Claus Elmeros deltager også i sin YF og har indtaget en placering midt i feltet.

Sun-Air Cup 2015.


7. juni 2015

Arbejdslørdag og sankthans fest

Lørdag d. 20 juni er der arbejdslørdag i klubben. Til dem som ikke har deltaget før, mødes vi kl. 9.30 til briefing hvor arbejdsopgaverne fordeles, bestyrelsen sørger for der forinden er en liste over opgaver der skal ordnes. Hen på eftermiddagen når de fleste opgaver er løst plejer der at være mulighed for skoleflyvning, men dette afhænger jo af vejret. Der er en forventning om aktive medlemmer (folk der benytter klubbens fly ligegyldigt om man er elev eller S-pilot) deltager i en ud af to arbejdslørdage. Hvis du ikke har mulighed for at deltage har du muligheden i August også. Dagen afsluttes med sankthans fest og bålafbrænding som vi plejer.

Vel mødt!


24. maj 2015

Steen Elmgaard danmarksmester i 18 meter klassen


Steen med guldmedalje og pokal. Bag fotografen står
50 klubmedlemmer som lige har råbt hurra og klappet

Så skete det igen: Steen genvandt sit danmarksmesterskab fra 2006 i 18 meter klassen. I år stillede han op i ØSFs nye klubfly, Ventus 2cxT.

Øst-Sjællands Flyveklub slog sin status fast som en af landets absolut bedste flyveklubber, da Steen Elmgaard 24. maj vandt danmarksmesterskabet i svæveflyvning i den store og svære 18-meter klasse. Og ikke nok med det, så tog flyveklubbens Peter Eriksen bronze i samme klasse, mens Henrik Breidahl tog bronze i klubklassen. I alt deltog 54 fly i DM 2015.

Lige til det sidste var der spænding om topplaceringerne ved årets danmarksmesterskaber i svæveflyvning. Steen Elmgaard lå indtil næstsidste flyvedag på en 2. plads, men formåede med sublim flyvning under meget udfordrende flyveforhold og hård konkurrence at avancere til 1. pladsen, som han holdt fast i på konkurrencens 10. og sidste flyvedag.

Netop de meget svære vejrforhold gør DM-guldet ekstra værdifuldt, fortæller en glad Steen Elmgaard:

- Vi har fløjet under meget udfordrende vejrforhold med svag termik (opdrift, red.) og mange skyer. Vejret udviklede sig alle dage anderledes end meteorologerne forudsagde, og flere flyvedage måtte aflyses. Det har krævet 110% koncentration alle dage, så jeg er en smule træt nu, fortæller danmarksmesteren med et smil og fortsætter:
- Jeg skal ærligt indrømme, at der var lidt sommerfugle i maven inden sidste flyvning. Der var kun få point ned til sidste års danmarksmester på 2. pladsen, så der var ikke plads til fejldisponeringer. Heldigvis udviklede flyvningen og vejret sig til min fordel, så det var nok til at holde den samlede 1. plads.


ØSF’s Søren Sarup og Klaus Juhl fik en 6. plads i den 2-sædede klasse, mens Klaus Vang, der viste sit høje niveau ved at tage en dagssejr undervejs, endte på en 11. plads i 15-meter klassen.
Steen i klubbens Ventus 2cxT, 2B. Steen fløj dette mesterskab med stor sikkerhed i toppen af placeringerne alle konkurrencedage med tre anden pladser og to trediepladser.


20. maj 2015

DM 2015

Fra Kr. Himmelfartsdag til Pinse søndag afvikles DM for klub-, standard-, 15 meter, 18 meter og to-sædet klasserne på Svæveflyvecenter Arnborg.

Fra ØSF deltager Henrik Breidahl i klubklassen i en Cirrus 75 (E1), Klaus Vang i 15 meter klassen i en LS6 (YF), i 18 meter klassen Peter Eriksen i en ASG 29e (PE), Steen Elmgaard deltager i en Ventus 2cxT og i 2-sædet klassen deltager Søren Sarup og Klaus Juhl i Duo Discus T (RR).

Der er indtil nu – 20. maj – gennemført 3 konkurrencedage, og vores klubkammerater klarer sig egentlig rigtig godt.

I klubklassen besætter Henrik en samlet 3. plads af 12 deltagere, Klaus Vang indtager 6. pladsen af 14 deltagere, Steen Elmgaard ligger nr. 2 og Peter Eriksen ligger nr. 4 af 11 deltagere. I to-sædet klassen indtager Søren og Klaus en 4. plads af 7 efter en rigtig god flyvning i dag.

Kig selv videre på DMs hjemmeside.


Henrik lander efter dagens arealopgave


Peter lander


Steen lander

Der har ellers været ansatser til Arnborg kuller på grund af de mange "hviledage", som giver sig de mærkeligste udtryk. Fx stjal Søren Sarup lille Sigrids cykel for at lege "jeg vil trækkes af den stooore cykel". Sigrids far, Steen, deltog i løjerne men måtte pænt indkassere et misbilligende blik fra datteren.


Der er koblet og Søren er klar. Trækdyret træder pedalerne an, hvis han ellers kan finde dem. Sigrid er IKKE tilfreds! Michael Munkbøl står og tænker sit.


Hal tot. Sigrid er slet ikke tilfreds.


Kør ind, kør ind, kør ind. Problemet for Søren er nok, at han vil styre med både hænder og fødder. Det går altså ikke.


8. maj 2015

Adam Milborg S-pilot - Niels Holck 100 S-prøver

På denne flotte fredag eftermiddag aflagde Adam Milborg sin S-prøve. Efter lidt "opvarmning" på R2 med Søren Sarup, fløj Adam med S-kontrollant Niels Holck to starter på R2 (to-sædet skoleflyver) og derefter fløj Adam 2 starter alene på RK (et-sædet skoleflyver).

Alt gik fint. Denne S-prøve må være lidt speciel for Niels Holck i det det er S-prøve nr. 100.

Stort tillykke til Adam og tak til Niels Holck for altid at være der til at tage S-prøve med flyveskolens elever.


Det obligatoriske S-prøve billede med Adam Milborg (tv.) og S-kontrollant Niels Holck (th.)
Arkiverne: 2015 | 2014 | 2013 | 2012 | 2011 | 2010 | 2009 | 2008 | 2007 | 2006 | 2005 | 2004 | 2003 | 2002 | 2001

Abonner på nyhederne: Rss | E-mail